dinomin_ebutik1

Inbjudan
Skriv en inbjudan på färgad kartong och dekorera med många Pokémon-bilder. Klipp cirklar ur kartong och måla inbjudan i form av en Pokémonboll. Skriv på baksidan.

 

Klädsel
Låt varje barn göra en Pokémon-mask av kartong av sin favorit-Pokémon. (Ev. kan du rita upp några olika figurer i förväg, och låta barnen måla dem). Fäst med resårband. Detta är en bra start på kalaset medan ni väntar på att alla ska komma. En annan idé är att skriva på inbjudan att de ska göra en mask hemma att ha på sig på kalaset.

- Pokémon-tatueringar till gästerna som sätts i ansiktet, på armarna etc.

 

Dekorationer
Dekorera med barnens Pokémon-figurer, bilder, affischer mm.

Att bjuda på
- Pokémon-muffins
Baka muffins och dekorera som en Pokémon-boll. Vit glasyr på ena halvan och rött på den andra. Svarta lakritssnören och en godisbit i mitten. Klart!

- Glass
Lägg upp en stor kula vaniljglass på varje tallrik. Dekorera som en Pokémon-boll med hjälp av jordgubbs-sås/sylt, vispgrädde och chokladsås.

- Tårta
Om du inte vill ge dig på att baka en Pikachu-tårta finns det enklare alternativ. Köp färdiga runda tårtbottnar och lägg valfri fyllning emellan. Bred sedan rödfärgad vispad grädde på halva tårtan och vanlig grädde på den andra halvan. Lägg lakritsremmar eller chokladsås som ett streck och en cirkel i mitten och du har en perfekt Pokémonboll-tårta!

Godispåsar
Det finns hur mycket småsaker som helst med Pokémon: pennor, Pokémon-kort, klistermärken, Pokémon-bollar mm mm. Det är bara att välja.

 

Lekar
- Vem blir dagens Pokémon-tränare?
Leta efter bilder av Pokémon på webben och ladda hem 25-50 st. Skriv ut bilderna och klistra upp var och en på en kartongbit. Göm bilderna på olika ställen i kalas-rummet. Låt barnen leta och "fånga" så många Pokémon som möjligt. Den som fångat flest utses till "Dagens tränare".

- Vem är min Pokémon?
Fäst ett Pokémon-klistermärke på ryggen på varje barn och dela sedan upp dem två och två. De ska sedan försöka lista ut vilken Pokémon de har på ryggen genom att ställa frågor som bara kan besvaras med Ja eller Nej. T ex "Är han elektrisk ?" eller "Använder han sig av eld?"

- Pikachu, Pikachu, Charmander
Alla barn sitter i en ring. En utses till Pikachu och går runt på utsidan av ringen. Denne lägger handen på varje barns huvud och säger "Pikachu". När han väljer att istället säga "Charmander" reser sig det barnet upp och springer runt ringen och tillbaka till sin plats igen. Pikachu springer åt motsatt håll i ringen och ska försöka hinna fram till den tomma platsen först. Den som kommer sist fram blir Pikachu nästa gång.

- Pokémon-Kom-ihåg
Lägg olika leksaker, bilder, kläder etc. med Pokémon på en bricka och låt barnen titta på alla saker i 1 minut. Låt barnen blunda och ta bort något från brickan. Vad var det som försvann? Om det är äldre barn kan du täcka över brickan och ge barnen papper och penna och låta dem försöka komma ihåg ALLT som fanns på brickan. Varje rätt ger en poäng.

- Pokémon-dans
Tejpa fast stora bilder av olika Pokémon I en stor cirkel på golvet. Spela musik (Pokémon-temat) och låt barnen dansa runt. När musiken stoppas ska alla barn ställa sig på en Pokémon-figur. (Denna lek kan varieras: du kan ta bort en bild varje gång och det barn som inte hinner fram får utgå tills bara en är kvar. Eller så kan ni bestämma olika posér eller rörelser som ska utföras på olika bilder och sedan sätta på musiken igen).

-Kasta prick
Dekorera några kartonger/hinkar med Pokémon-bilder. Ställ dem på en rad med olika långt avstånd från "kast-linjen". Låt barnen kasta prick med Pokémon-bollar (pingpongbollar som målats som Pokémonbollar). Först ska de kasta i närmaste kartongen. Alla som klarar det får ett pris. Sedan kartongen som står lite längre bort osv. Låt gärna priserna bli lite "bättre" ju längre bort kartongen står. (T ex godis i den första, sedan en penna med Pokémon, därefter klistermärken eller kort och sist en bok/tidning) Låt barnen tävla tills alla vunnit på alla pris-nivåer.