dinomin_ebutik1

Inbjudan
Lämna över inbjudan som en flaskpost från skeppet Hoppetossa. Skriv på ett papper, rulla ihop och lägg i en flaska.

 

Klädsel
Klang och Kling, Pruselius, Lilla Gubben, Herr Nilsson, Pipppi Långstrump, Pippis pappa
Pippi
Stora skor (gärna kängor), olika strumpor som når över knäna, en blå kort klänning med en eller två lappar, fläta två flätor med ståltråd i eller sätt på en röd pippi-peruk, måla fräknar.

 

Dekorationer
Har du ett fruktträd i trädgården så använd det att hänga upp drickan i. Pippi har ju ett sockerdricksträd och det kan du också få.
Efter fikat (använd helst papp-tallrikar och plastglas): Gör som Pippi och duka av genom att ta tag i dukens fyra hörn och lyft av hela byltet på en gång till barnens förtjusning, för så gör man väl inte...?

Att bjuda på
Mycket saft, kakor och bullar av alla de sorter, kokosbollar. Godis och karameller. Äta tårta med händerna...

Godispåsar
Slå in godiset i varsitt paket. (Pippi ger presenter till andra när det är hennes födelsedag). Guldpengar så klart! Chokladpengar med guldfolie runt.
Gör en egen "ihålig" stubbe: Slå in en papperskorg med brunt omslagspapper. Låt ett barn i taget sticka ner handen och ta upp en "present".

 

Lekar
- Bovjakt
Ett barn är polis och de övriga är bovar. Bovarna ställer sig på olika ställen i rummet, en bit från polisen. Ingen får röra sig förrän polisen tar ett steg. Polisen får ta två steg i taget och bovarna endast ett. När polisen kommer så nära någon bov att han/hon kan röra boven, är boven fångad och blir polis. Bovjakten fortsätter tills alla bovarna är infångade.

- Sätt svansen på Lilla gubben (knorren på grisen).

- Var är Herr Nilsson?
Göm Herr Nilsson någonstans i rummet och låt barnen leta. Ge ev ledtrådar t ex "Fågel, fisk eller mittemellan". Den som hittar apan får gömma den nästa gång.

- Inte stöta golvet
Det gäller att ta sig runt i rummet utan att nudda golvet.

- Vad finns i paketet?
Slå in olika saker i aluminiumfolie så att formen på saken syns tydligt. (t ex en klubba, en penna, en bok). Låt barnen gissa i tur och ordning vad de tror att det är inuti paketet. Den som gissar rätt får paketet.

- Hitta tokigheter
En av barnen ser sig noga om i rummet och får sedan gå ut en stund medan de andra hjälps åt att vända 5 saker i rummet upp och ner, ut och in eller bak och fram. Sedan får barnet komma in igen och försöka hitta de fem "felen".
Aktiviteter

- Baka kakor på golvet precis som Pippi! Garanterad succé...
- Sjung "Här kommer Pippi Långstrump", Sjörövarfabbe och andra Pippi-sånger