dinomin_ebutik1

Inbjudan
Skriv inbjudan med silver- eller guldpenna på ett stort blad från någon sidenblomma, eller klipp ut ett blad av grön kartong. Skicka i ett grönt eller zebrarandigt kuvert.
Klipp ut stora, gröna blad ur kartong till inbjudningskort.

Klädsel
Måla ränder, leopardfläckar, nos, morrhår etc på barnens ansikten.
Låt barnen klä ut sig till något som har djungelanknytning.

Dekorationer
Grön duk, gärna dekorerad med slingor av murgröna (riktiga eller sidenblommor).
Djungeldjur.
Klipp till långa lianer av grönt kräppapper i olika nyanser och fäst i taket med tejp. Om du vill kan du klippa blommor och blad av färgat papper och klistra fast här och där på lianerna.
Samla ihop alla husets krukväxter i kalasrummet för extra djungelkänsla.
Placera ut mjukdjur i rummet.
Gröna, gula och orange ballonger.

Att bjuda på
-Tigertårta
Gör en tårta av färdiga runda tårtbottnar med valfri fyllning mellan. Täck tårtan med gul marsipan eller vispgrädde som färgats gul med hushållsfärg. Sätt två nonstop till ögon, runda chokladbitar som nos och öron, och lakritsremmar till morrhår. Spritsa sedan smält choklad som tigerränder.
-Fruktsallad och glass
-Tigerkaka
Sockerkaka där hälften av smeten blandats med kakao och sedan ringlas de två smetarna växelvis ner i kakformen.

Godispåsar
Vad som helst som är zebrarandigt, tigerrandigt eller leopardfläckigt passar bra.
Små leksaksdjur, Djurkex,
Leksaksinsekter, godis, klistermärken med djungelbilder etc.

Lekar
-Djungelcharader
Klipp ut bilder av olika djungeldjur från tidningar och klistra på blanka kort. Dela ut ett kort till varje barn. De ska sedan utan att prata, men gärna med djurläten och rörelser försöka få de andra barnen att lista ut vilket djuret är.
-Fånga lejonets svans
Alla barn sitter i en ring utom ett barn som är lejon och har en svans av gult tyg med en knut på instoppad i linningen till svans. Lejonet går sedan runt utanför ringen och rör vid barnens huvuden ett i taget samtidigt som han/hon säger "Lejon". När han vill kan han istället för "lejon" ropa "Tiger!" och då måste lejonet springa runt på utsidan av ringen och försöka ta tigerns plats innan tigern (som springer efter) lyckas få tag i lejonets svans. Om lejonet blir av med svansen får han fortsätta vara lejon, om inte så får tigern ta lejonets plats och blir nu nytt lejon.
-Jordnötsjakt
Göm många oskalade jordnötter runt omkring i huset eller i trädgården. Barnen ska sedan låtsas vara elefanter och trumpetande leta reda på så många jordnötter som möjligt under en viss förutbestämd tid. Sedan återsamlas alla elefanter och den som har flest jordnötter vinner ett pris. (Se till att alla får pris i någon lek eller ge alla pris i samma lek men låt "vinnaren" få först).
-Djungelparad
Klipp ut stora djurspår i kartong och fäst med tejp på golvet som ett spår till godispåsarna. Låt alla barn ställa sig i en lång rad. Sätt på någon "djungelmusik" t ex marschen från Djungelboken och låt barnen marschera runt i huset och följa spåren fram till påsarna.
-Safari
Klipp ut bilder av djungeldjur ur tidningar eller skriv ut clipart-bilder på datorn. Klistra upp på kartongkort och göm runt om i rummet. På en given signal ska barnen hitta så många djur som möjligt. Den som hittar flest vinner.

Aktiviteter
-Förstora upp bilder av t ex en elefant, zebra eller noshörning på stora papper på väggen med hjälp av en overheadprojektor. Låt barnen måla dem.
-Låt barnen göra pappersmasker i form av djuransikten. Måla och dekorera. Hjälp barnen att klippa ut hål för ögonen och att fästa ett resårband att knyta runt huvudet. Du kan ändra denna exempeltext. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Donec libero. Suspendisse bibendum. Cras id urna. Morbi tincidunt, orci ac convallis aliquam, lectus turpis varius lorem, eu posuere nunc justo tempus leo. Donec mattis, purus nec placerat bibendum, dui pede condimentum odio, ac blandit ante orci ut diam.